Emmius Notarissenheeft meerdere kantoren

Welkom bij Emmius Notarissen - Jouw notaris in Appingedam, Ten Boer, Delfzijl en Bedum (Servicedesk).

Bij de notariskantoren van Emmius Notarissen staan wij voor je klaar om je van dienst te zijn met al jouw notariële en juridische zaken. Omdat wij echte plaatselijke notarissen zijn, kennen wij de bijzonderheden uit de regio. Wij begrijpen dan ook als geen ander waar wij je mee kunnen helpen en nemen de tijd om je te ondersteunen bij zaken aangaande het familie- en/of ondernemingsrecht.

Wil je bijvoorbeeld trouwen onder huwelijkse voorwaarden, een samenlevingscontract, of ben je van plan een huis te kopen? Heb je plannen een eigen bedrijf te starten, of staat er een bedrijfsovername in de planning? Heb je vragen omtrent het agrarisch recht? Onze medewerkers bij de kantoren in Appingedam, Ten Boer, Delfzijl en Bedum (Servicedesk) zijn je graag van dienst.

Wil je meer van ons weten? Kijk dan op www.mijnemmiusnotarissen.nl

Emmius Notarissen

nieuws van het notariskantoor

18 juli 2022

Vacature voor waarnemingsbevoegde kandidaat-notaris familierecht in Ten Boer

Heb jij ruime ervaring als kandidaat-notaris in het familierecht en ben jij een teamspeler die graag zelfstandig een eigen dossierbestand beheert, besprekingen voert en als vraagbaak voor onze collega’s kan fungeren? Dan is Emmius Notarissen misschien je volgende kantoor. Wij zijn op zoek naar een waarnemingsbevoegde kandidaat-notaris voor ons team familierecht in Ten Boer.

Werken bij Emmius Notarissen

Emmius Notarissen is het grootste allround notariskantoor in de regio Noord-Groningen. Met 3 vestigingen (Ten Boer, Delfzijl en Appingedam) staan we met 3 notarissen, 1 toegevoegd notaris en 20 medewerkers elke dag met veel plezier klaar voor onze klanten. We bedienen particulieren, bedrijven, overheden en instellingen in ons werkgebied tussen de steden Groningen, Appingedam en Delfzijl. Gemakkelijk toegankelijk, zonder formele drempels, zodat klanten zich al snel bij ons vertrouwd voelen. Met onze specialisten beschikken we over veel notariële en juridische kennis. Die kennis delen we graag. Met elkaar, maar vooral met onze klanten. In heldere bewoordingen en voorzien van een duidelijke uitleg.

Wij bieden een plezierige, collegiale en informele werksfeer met volop professionele (door-)ontwikkelmogelijkheden en waar een goede balans tussen werk en privé belangrijk is.

Wonen en werken in de Gemeentes Groningen of Eemsdelta, waar Ten Boer, Delfzijl en Appingedam in vallen, biedt veel mogelijkheden. Zowel het voormalig historische Appingedam, havenstad Delfzijl of het tegen de stad Groningen aan liggende Ten Boer bieden volop mogelijkheden tot ruimtelijk wonen en recreëren.

Wat ga je doen?

 • Als lid van ons team familierecht ga je vooral in je familierechtpraktijk onze cliënten adviseren over onder andere het opstellen van testamenten of huwelijkse voorwaarden, de verdeling en afhandeling van erfenissen. Je begeleidt schenkingstrajecten of je ondersteunt ze bij hun rol als executeur van een nalatenschap.
 • Na je inwerkperiode dien je als vraagbaak voor je collega’s en krijg je veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.
 • Wie ben jij?
 • Je hebt ervaring als kandidaat-notaris met waarnemingsbevoegdheid in het familierecht.
 • Je bent een teamplayer en kunt je goed mondeling en schriftelijk uitdrukken
 • Je bent analytisch sterk en klantvriendelijk. Je kunt klanten adviseren, niet alleen over juridische zaken, maar je overziet het totale geheel aan belangen.
 • Je wilt je graag verder ontwikkelen, zowel als vakinhoudelijk specialist, maar ook als adviseur.

Wat bieden we jou?

 • Een stimulerende en fijne werkomgeving, met bij de verantwoordelijkheden passende arbeidsvoorwaarden.
 • De standplaats is Ten Boer, maar je onderhoudt regelmatig contact met de collega’s op de andere vestigingen.

Nieuwsgierig en enthousiast over deze vacature?

Heb je vragen of wil je reageren? Bel of mail naar Jan Hunderman, notaris in Ten Boer (050-3021202) of stuur direct je sollicitatiebrief met CV naar jhunderman@emmiusnotarissen.nl

19 maart 2020

Dienstverlening en uitbraak coronavirus

Ons kantoor blijft geopend zolang dit op een verantwoorde wijze mogelijk is en dit niet door de overheid wordt ‘verboden’. Vanzelfsprekend nemen wij alle maatregelen in acht die de overheid in het kader van het COVID 19-virus (coronavirus) neemt. Onze dienstverlening zal daardoor wel anders zijn. O.a. geven we geen handen en bewaren we een veilige afstand.

Voor de veiligheid van onze cliënten en onszelf verzoeken wij cliënten alleen naar ons kantoor te komen als zij geen klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts ervaren. Wij gaan terughoudend om met onaangekondigd bezoek.

Als u niet naar ons kantoor kunt of wilt komen, zoeken we met u naar een oplossing om de dienstverlening door te laten gaan.

Besprekingen kunnen bijvoorbeeld ook via telefoon of andere communicatiemiddelen plaatsvinden. Voor het passeren van akten verzoeken wij alleen de personen die moeten tekenen naar ons kantoor te komen. Als u door iemand naar kantoor wordt gebracht vragen wij die persoon buiten kantoor te wachten.

In bepaalde gevallen is ondertekening van de akte per volmacht mogelijk. Indien dat voor uw akte van toepassing is, nemen wij contact met u op.

5 augustus 2019

Waarom je nooit te jong bent voor een testament

Je bent eigenlijk nooit te jong voor een testament. In de praktijk is het wel zo dat mensen op leeftijd vaak om een andere reden een testament maken dan jongere mensen. Zij willen hun zaken goed achterlaten, terwijl voor jongere mensen het maken van een testament vaak gekoppeld is aan een gebeurtenis. Bijvoorbeeld omdat ze een huis kopen, gaan samenwonen of omdat er een kindje op komst is.

Wanneer moet je eigenlijk nog meer gaan nadenken over een testament? Voor jongere mensen zijn niet alleen hun belangrijke levensgebeurtenissen een reden om een testament te maken. Ook als iemand in hun omgeving op jonge leeftijd overlijdt, worden ze aan het denken gezet. Maar er is ook nog een andere reden. Veel jonge mensen hebben gescheiden ouders. Na zo’n scheiding kan het contact met een van de ouders zijn verwaterd of zelfs helemaal zijn verbroken. Wil je dan nog wel dat deze ouder aanspraak kan maken op je erfenis? Daarnaast kan de ouder met wie je een slechte relatie hebt, een nieuw gezin zijn begonnen. Die kinderen zijn dan je halfbroers en -zussen. Ook zij kunnen van je erven als je geen testament hebt of als je testament je halfbroers en -zussen niet van je erfenis uitsluit.

Heb je geen testament? Dan regelt de wet wie jouw erfgenamen zijn. Dat zijn je kinderen en de partner met wie je bent getrouwd. Als je die nog niet hebt, dan gaat je erfenis naar je ouders, broers en zussen. En dus ook naar halfbroers en -zussen, ook al ken je die misschien niet eens. Door een testament te maken maak je zelf uit naar wie je erfenis gaat.

In deze gevallen is het belangrijk om een testament te maken:

 • Je koopt samen met je partner een huis. Als je niet getrouwd bent erft je partner niet van jou. Dat kun je wel regelen in een testament en deels ook in een samenlevingscontract.
 • Je krijgt kinderen. Als je niet getrouwd bent met je partner, dan is het belangrijk een testament te maken, want anders erven jouw kinderen wel van jou maar je partner erft niet van jou. In je testament kun je ook vastleggen wie er voor je kinderen zorgt als je er zelf niet meer bent en je kinderen nog geen 18 jaar zijn.
 • Je hebt een bedrijf. In je testament regel je wie alles in goede banen leidt als je er niet meer bent.
 • Je wilt niet dat familie erft. Dan kun je in je testament vastleggen welk familielid niet van je mag erven.
 • Je wilt regelen dat je niet meer online verder leeft als je offline bent overleden. In je testament kun je vastleggen wat er met je sociale-media-profielen moet gebeuren en kun je aangeven waar je nog tegoeden en dergelijke online hebt.
 • Je hebt huisdieren en je wilt dat ze na jouw overlijden goed terechtkomen. In je testament leg je vast wie er voor je huisdier(en) moet zorgen. Daarbij kun je ook de ‘gebruiksaanwijzing’ voor je dier vermelden, zodat degene die de zorg op zich neemt, weet wat er moet gebeuren. 

Emmius Notarissen helpt je graag om je wensen op de juiste manier vast te leggen. Dan hoef je je daar geen zorgen meer over te maken en kun je genieten van alles wat het leven je brengt!

Wij zijn aangesloten bij Netwerk Notarissen, een landelijke organisatie van 150 notariskantoren die steeds van elkaar leren en altijd aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen.

Meer weten? Bel ons op 0596 63 50 00 of mail naar delfzijl@emmiusnotarissen.nl 

nieuws van netwerk notarissen

28 november 2022nieuws

Wie mag wat online delen als jij dood bent?

Wat gebeurt er met jouw sociale media als je er niet meer bent? En mogen familieleden en vrienden foto's van jou online delen als jij bent overleden? In het jeugdprogramma...

lees verder >
20 september 2022nieuws

Prinsjesdag 2022: dit zijn de belastingplannen voor 2023

Vandaag is het Prinsjesdag. De troonrede is voorgelezen en de Miljoenennota en het Belastingplan 2023 zijn gepresenteerd. Hieronder worden een aantal belangrijke plannen voor je uitgelicht. Omdat de plannen nog...

lees verder >
20 september 2022nieuws

Bedrijfsopvolgingsregeling enerzijds te streng, anderzijds kan het ook soberder

Er is politiek veel te doen over de bedrijfsopvolgingsregeling, deze regeling biedt onder meer belastingvoordelen voor de bedrijfsopvolger die een onderneming geschonken krijgt of erft. Professionals die ermee werken vinden...

lees verder >

Sieneke Bolken

Notaris

Sieneke Bolken
Sieneke Bolken
 • Notaris

Rebecca Rasters

Kandidaat-notaris

Rebecca Rasters
 • Kandidaat-notaris

Sanne van der Geest

Kandidaat-notaris

Sanne van der Geest
 • Kandidaat-notaris

Hilko Speelman

Klerk

Hilko Speelman
Hilko Speelman
 • Klerk

Anita Andriesse-de Winter

Klerk

Anita Andriesse-de Winter
Anita Andriesse-de Winter
 • Klerk

Jolanda Spijkerman

Notarieel medewerkster

Jolanda Spijkerman
Jolanda Spijkerman
 • Notarieel medewerkster

Nienke Lanting-Smid

Notarieel medewerkster

Nienke Lanting-Smid
 • Notarieel medewerkster

Ingrid Dijkman

Notarieel medewerkster

Ingrid Dijkman
 • Notarieel medewerkster

Mettie Westra-Vos

Maatschapssecretaresse

Mettie Westra-Vos
Mettie Westra-Vos
 • Maatschapssecretaresse

Carolien Walters-Wiersema

Secretaresse

Carolien Walters-Wiersema
Carolien Walters-Wiersema
 • Secretaresse

Emmius Notarissen

handelsregisternr: 02101523
btw nr: NL818768630B01

Openingstijden

Maandag08:30 - 17:00 uur
Dinsdag08:30 - 17:00 uur
Woensdag08:30 - 17:00 uur
Donderdag08:30 - 17:00 uur
Vrijdag08:30 - 17:00 uur

Bezoekadres

Brander 13
9934 NR Delfzijl

vraag stellen

Je kunt hieronder je gegevens en je vraag invullen. We nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

afspraak maken

Als je hieronder je gegevens invult nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op om de afspraak in te plannen.